Bloggen

Välkommen till bloggen! 
Här ska vi försöka berätta om vad som händer i odlingen, men också i våra "vanliga" liv, roliga kommentarer, lägga upp bilder m.m. så ofta vi bara hinner. 
Trevlig läsning :)

Lycklig hund!

  Att julbaka i September är speciellt, men väldigt mysigt!
  Att blanda klassiska recept, med recept som är klassiska i vår familj. Som mormors vita bockar.
  För mig är bockarna en typisk "mormor-kaka" som hon gjorde varje jul, och mamma brukade baka till mina födelsedagskalas i början på December. Då skrev hon namnen på alla gäster på bockarna, med en tandpetare doppad i grön karamellfärg.
  När jag bakade ut lussekatterna fick jag minnesbilder från när jag är 5 år och bakar tillsammans med mamma och mormor, ståendes på en pall vid köksbänken. Minnet blev så starkt och doften av saffran fick mig att le och nynna på julsånger.... :)

  Jag avslutade med pepparkaksbak och då kom mormor till mig igen!
  Genom att använda hennes speciella verktyg som "rullar" ut kakorna gick det snabbt och lätt att stansa ut alla hjärtan. Och jag fick känna det som att jag bakade med mormor precis som förr <3

God Jul (drygt 100 dagar i förtid)
//Annika

Läs hela inlägget »

  Jag älskar bröllop!!
  Har alltid gjort och kommer alltid göra <3
  Därför är det extra roligt när vi får bröllops-beställningar, i år har vi haft tre än så länge!
  Det brukar oftast handla om dekorationshallon till efterrätten och ett visst antal. Då räknar vi ut exakt hur många hallon som behövs, plussar på ett antal för säkerhets skull, och sen plockar vi. Räknandes, 1-2-3..., med max 20 hallon i varje ask för att de ska få så lite tryck som möjligt.
  Egentligen är det den jobbigaste typen av plockning - man blir så trött i huvudet - men det är också så himla roligt! Både att se de vackra hallonen i askarna och att tänka sig hur resultatet kommer bli. När våra hallon får vara med på ett pars lyckligaste dag!
Kan det bli bättre än så!?!

//Annika

Läs hela inlägget »

  Älskar, älskar, älskar våra nytryckta etiketter!!!!
  Mycket "pilljobb" med design och storlekar, men resultatet blev superbra :D

//Annika

Läs hela inlägget »
  "Julen är här!"
  Det är alltid lika kul att planera årets temadag, komma på vilket fika som ska bakas och hur vi kan ta roliga bilder!
  Årets tema - 101 dagar till Jul - känns extra kul, eftersom vi kan blanda glatt och läskigt på samma gång - en jul utan Grinchen skulle inte vara jul för oss ;)
  Då fick jag klura lite på rekvisita (förutom fikabrödet) och tillverkade en Grinchen-keps. Brorsan hakade genast på och vår "photo-shoot" var en riktigt höjdpunkt på dagen.
  Jag såg inte vad han gjorde bakom min rygg, men Alex som fotograferade kunde inte sluta skratta....!
  Och, ja.... ni kan ju se resultatet i dessa blandade bilder.
  Hoppas vi ses i ett juligt hallonland!

//Annika
Läs hela inlägget »

  Ibland har man det bra!
  Levererade hallon till Bramleys i Lidköping. Förutom äpplemust gör de en fantastiskt god hallon/äppelmust på våra Boheme-hallon.
  Och jag fick en flaska att dricka i bilen på vägen hem <3

//Annika

Läs hela inlägget »

  Just nu är det hett i hallonlandet. I tunnlarna råder medelhavsklimat, varmt och fuktigt. Alla går runt i shorts och t-shirt när de jobbar. Vattenflaskorna fylls på ofta.

  Jag däremot, tar på mig långbyxor, kängor, varmaste vinterjackan, mössa och vantar. Svettas hela vägen fram till min arbetsplats.
  Frysrummet!

  I frysen är det 19 minusgrader och med den vanliga oturen går fläktaggregatet alltid igång just när man ska jobba där inne....!
  Kallt, kallt, kallt. Packar hallon till leverans och står tillslut på knä för att nå askarna på nedersta hyllan. Måste gå ut ibland för att värma mig och kalkylera om jag har packat tillräckligt många askar än. Det har jag självklart inte.
  Egentligen är jag dum som går ut emellanåt, då fryser jag bara mer när jag går in igen, men man blir galen av att stå bredvid fläkten!

  Ja, ja, nu är det klart och jag ska snart sätta mig i bilen och leverera. Hallonen kommer ha det kallt och skönt i bagagaget med kylaggregatet på - medan jag säkert får svettas i kupén :)

//Annika

Läs hela inlägget »

  Alldeles nyss var de små fjuniga dunbollar, och nu är de fjädriga "små-höns" som kan sitta på pinne!
  Det går så himla fort med kycklingar och det känns nästan som om de växer mitt framför ögonen på en.
  Fast..., de är inte gulliga riktigt hela tiden. Jag brukar säga att kycklingar går igenom faserna: Gullig - Gullig - Gullig - FulSöt - Rugguggla!! - Tonårsskev - och Gullig igen!
  Och nu har de kommit igenom de där "fula" faserna (ingen mening med att visa bilder på dem när de ser ut att ha körts i en torktumlare) och ser plötsligt ut som hönor och tuppar i mini-format :)
  För visst blev det båda sorter. Vi trodde in i det längsta att det bara var hönor - alla tecken tydde på det - och sen började kammarna att växa och rodna på de flesta av dem... = tuppar!
  Ja, de är underbara de små liven! Och så kul att bara stå och titta på, speciellt nu när de har fått flytta in till den stora flocken. Yzma förklarade direkt för de andra att det här var hennes kycklingar och INGEN rör hennes kycklingar! Tuppen tyckte att de såg jätteläskiga ut och ville inte gå nära dem i början, men kycklingarna var modiga från start och nu springer de runt bland sina "tanter och farbror", kramar mamma en stund och sen kutar de iväg igen :)
  Gullungar!

//Annika

Läs hela inlägget »

  Äntligen är de här!!
  Som vi har längtat efter kycklingar, ända sedan vi lade ägg i kläckaren och börja hålla tummarna, och nu är de här!
  Vi hade börjat förbereda för att de skulle gå för sig själva och att troligen jag skulle få agera höns-mamma, men i måndags började Yzma visa att hon var jättesugen på att ruva. Så hon fick flytta in i kyckling-boxen och på onsdagen började det kläckas!
  Muddy var gladast av oss alla - och hävdade att alla bebisar var hennes! - men Yzma hade såklart första tjing och hon tog emot alla kycklingar utan att tveka.
Och idag på Mors Dag kunde Yzma fira med alla sina små! <3

//Annika

Läs hela inlägget »

  Jag har velat göra en "däck-tårta" i flera år, och nu bestämde jag att det äntligen var dags!
  Det var lite krångligt, och jag svor väl en del när jag täckte med marsipanen, men jag är så förbannat stolt över resultatet :D
  Självklart blev det ett John Deere-däck eftersom det är vår favorittraktor, men så här i efterhand kan jag väl tycka att de borde förenkla sin logga lite - det var hemskt krångligt att forma rådjuret....!!

//Annika

Läs hela inlägget »

  Idag är det Chokladbollens Dag och det måste firas! Vi lyxar dessutom till våra med en hallongömma <3

Recept till cirka 12 bollar:
100gram mjukt smör
1dl socker
3dl havregryn
2msk kakao
1tsk vaniljsocker
2msk kallt kaffe
Pärlsocker

Rör ihop smör och socker.
Blanda ner havregryn, kakao och vaniljsocker, och slutligen det kalla kaffet.
Lägg lite smet i handen, platta till, lägg ett hallon (fruset/färskt) mitt på och forma smeten runt om till en boll.
Rulla i pärlsocker.
Ställ in i kylen en stund eller njut direkt! 

//Annika

Läs hela inlägget »
Etiketter: chokladboll hallon fira