Hallon vs. Ägg

 När vi levererar färska hallon kör vi så sakta och försiktigt så man kan tro att bilen kan falla ihop när som helst. Vi kryper över vägguppen, smyger i kurvorna - allt för att slippa stötar på hallonen som är så känsliga.

  Jag säger alltid till våra plockare att de ska hantera hallonen extremt varsamt: "De är faktiskt skörare än ägg!".
  När jag säger så brukar de höja sina ögonbryn, men det är sant - hallon är visst skörare än ägg, för äggen har skal som skyddar dem! ;)

  Idag fick jag ännu ett bevis på det när jag var hos hönsen. Efter mat och vatten plockade jag ägg ur redena, men det sista slank ur handen på mig och föll cirka 1,5 meter rakt ner i ströbädden. "Jaha" tänkte jag,"då blev det äggröra", men ägget låg där helt oskatt och väntade på att plockas upp.
  Det hade inte ett hallon klarat av!

  Okej, en ströbädd är ganska mjuk (hönsen vill ju inte gå på hårda golvet), men den är tillräckligt fast för att göra mig helt säker på att ägget skulle spricka av fallet.
  Och det fick mig att direkt tänka på hur vi jämför ägg med hallon!

  Nej, det här är inte en tävling mellan hallon och ägg - jag älskar dem båda på olika sätt! - och tillsammans i en kaka blir de fantastiska :)
  Men det är alltid roligt med jämförelser och experiment (om än ofrivilligt i det här fallet), och se att det stämmer så väl.
  Hallon är verkligen skörare än ägg.
  Fast godare!

//Annika

Kommentera gärna: