Bärens drottning!

  Bärens drottning... tänk att just hallonet skulle få det smeknamnet! Och visst stämmer det, inget annat bär har väl den kungliga utstrålning som hallonet har?! 

  Tänk bara på alla fantastiska varianter av hallon som man kan njuta av:
  Solvarma hallon! Hallon och glass! Hallontårta! Hallon med vispgrädde! Hallonsaft! Rostat bröd med hallonmarmelad! Och mycket, mycket mer...

Det nyttiga bäret!

Hallonet är ett av de nyttigaste bären i världen! 
Det innehåller en mängd olika vitaminer och mineraler, bland annat kalium och en hög halt C-vitamin.

Visste du att...

  Visste du att hallon har något gemensamt med chilifrukter? (Bortsett från den röda färgen)
  Båda två innehåller ett ämne som bränner fett! 
  Genom att äta minst 500 gram hallon om dagen så börjar man automatiskt bränna fett utan att behöva göra något mer!

  Hallonet är en buske som växer vilt i hela Sverige. Förr tyckte man att det var väldigt svårt att odla hallon, men numera är det ett bär som odlas i var och varannan trädgård efter att man har kommit på effektiva metoder. 
  Buskarna binds upp med linor och grenarna glesas ut - allt för att det ska bli lättare att plocka bären! Grenarna är taggiga, men de olika sorterna skiljer sig i fråga om storlek på taggarna. 
  En hallonbuske kan bli upp till 3-4 meter hög och sträcker sig upp mot himlen. 
  Sommarhallon ger bär andra året, vilket betyder att man får vänta lite på hallonen. Hösthallon däremot ger bär på årsskottet som man sen slår av när säsongen är slut och får växa ut på nytt igen. 

Även mosade hallon smakar fantastiskt!
Hallonkart
Färdigplockade hallon!
Hallonen grenar ut sig

Snabbaste hallonglassen!

6 äggulor
50 gram socker
3 dl vispgrädde
200 gram hallon

  Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Mosa hallonen och blanda ner i äggvispet. 
  Vispa grädden löst - den får inte bli för fast! 
  Blanda ner först lite av grädden i hallon-äggvispet och vänd sedan ner resten med mjuka tag. 
  Häll i valfri form och frys i minst 3-4 timmar.
  Njut!!!!